Új jelszó kérése
Kategóriák
Összehasonlítás
Szűrés
Gyártó

Hírek

2017.02.06 11:40
Surveillance Station kliens immár macOS-re is

A Surveillance Station 8.0 számos újdonsága mellett talán a legjobban várt fejlesztés a számítógépes kliensek megjelenése. Előző hírünkből, amely a biztonsági kamerarendszert működtető szoftvercsomag legújabb frissítéséről szólt, kimaradt ez a nagyon fontos tény, de úgy gondoljuk, érdemes rá külön is felhívni a figyelmet.

A Windows-os változatok (külön 32- és 64-bites rendszerre, telepítendő és hordozható formában is) már hónapok óta, a Mac-es viszont csak január 18-tól érhető el a Letöltőközpont oldalról. (Mindegy milyen NAS-típust állítunk be, hiszen attól függetlenül ugyanazokat a telepítőfájlokat érhetjük el a Surveillance Station Client sorban).

Végre véget ért tehát az a korszak, amikor a különböző webböngészők eltérő működése miatt egyedi plugint kellett telepíteni mondjuk a kamerák élőképének megjelenítéséhez, vagy csak azért kényszerültünk a gépünkön egy adott böngészőt futtatni, mert a Surveillance Station csak azzal volt teljesen kompatibilis. De a legnagyobb hátrány eddig mégis az volt, hogy egy HTML felületen kellett megjeleníteni komplex grafikai elemeket és videóstreameket, kiszolgáltatva a kezelhetőséget és a sebességet egy-egy webböngésző gyorsaságának és kompatibilitásának. Legalább is a két legnépszerűbb operációs rendszeren (Linuxon még nem) már használhatjuk az asztali klienst, amely teljesen új felhasználói élményt kínál – bebizonyítva, hogy eddig sem a Synology NAS-okon futó Surveillance Station alkalmazás volt a lassú és nehézkesen működő, hanem a webes felület korlátozta a használatot.

Az új Mac-es kliens 4 különböző alkalmazást kínál (Live View, Recording, Surveillance Station Client és Timeline), de ebből csak a Surveillance Station Client nevűt kell elindítanunk. Amikor ez fut, a Finder menüsávjában meg is jelenik az ikonja, innen gyorsna elérhető az élőkép, az idővonal és a felvétel ablak is, amelyek valójában nem külön progrmaként, hanem a Surveillance Station Client ablakaiként nyílnak meg. Ha ezeket a funkciókat a Surveillance Station Client ablakából (amely gyakorlatilag ugyanazt az asztalfelületet mutatja, mint a webböngészős változat) hívjuk meg, akkor azon ablakon belül mozgatható, méretezhető újabb ablakokat kapunk, míg a Finder menüsorából indítva teljesen független ablakként működnek, mintha valóban különálló programok lennének.

 

Első tapasztalataink alapján mind a Windows-os, mind a Mac-es kliens kiválóan működik, nagyságrendekkel gyorsabbak, mint a továbbra is használható webes felület. A fórumban IDE várjuk a Windows-os, és IDE a Mac-es klienssel kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat mostantól! Reméljük, utóbbiakból a kellemesek lesznek óriási többségben :)

Webáruház készítés